Web design

Web design și 3 mituri legate de web design

Crearea site-ului web este primul pas în vederea asigurării unei prezențe care se dorește de către fiecare antreprenor, blogger, etc. a fi una masivă în mediul online. Există o serie de mituri care înconjoară procesul de realizare website și web design în special. În cele ce urmează vom discuta despre unele dintre cele mai raspândite mituri care circulă în jurul realizării și executării design-ului web:

1. Utilizarea unui număr cât mai mare de culori face site-ul mai atractiv.

web design culori

Realizare unui design cât mai atractiv este importantă în atragerea și menținerea unui timp cât mai îndelungat a vizitatorilor pe site. De multe ori designer-ul crede că utilizarea unui număr cât mai mare de culori va adăuga un plus de valoare site-ului. În realitate însă lucrurile stau total diferit deoarece adăugarea culorilor poate face ca perspectiva de ansamblu a site-ului să fie una dezastruoasă din punct de vedere estetic. De asemenea, există mari șanse ca vizitatorii să fie iritați de utilizarea prea multor culori. Deci, designerul site-ului ar trebui să utilizeze întotdeauna culorile care sunt în concordanță cu tema și scopul pentru care a fost creat website-ul. Ramâne la latitudinea designer-ului să decidă paleta de culori folosită și numărul maxim de culori folosite, care sunt utilizate frecvent pe parcursul dezvoltării site-ului.Este recomandat utilizarea a maxim 3-4 culori și ca regulă generală, aceste culori numite și culori principale, nu ar trebui să împiedice vizibilitatea elementelor de bază precum si a textelor conținute de către site.

2. Este utilă inserarea a cât mai multor elemente grafice.

Este adevărat că elementele grafice bine realizate și inteligent inserate pot face site-ul mult mai atractiv, dar utilizarea elementelor de grafică în exces pot face dificilă navigarea prin site motiv pentru care vizitatorul poate să abandoneze site-ul și să-și ia informațiile din altă parte. De multe ori dezvoltatorul site-ului crede că folosirea graficii în exces va adăuga credibilitate site-ului lor. Grafica poate fi utilizată într-adevăr pentru a crea o pagină web spectaculoasă, cu efecte vizuale încântătoare, dar se poate dovedi și intruzivă în acelați timp. O pagină web supraîncărcată, în care imaginile si alte elemente de grafică abundă, deși poate arăta spectaculos din punct de vedere vizual, are marele dezavantaj că durează foarte mult timp să se încărcare în browser. Ca să nu mai vorbim de faptul că pentru promovarea site-ului pe motoarele de căutare, algoritmii de stabilire a pozițiilor în clasament a site-ului iau în considerare și viteza de încărcare a unui site. De aceea design-ul realizat cu ajutorul elementelor grafice simple și care se încarcă rapid primesc întotdeauna aprecierea vizitatorilor.

3. Site-ul web va arăta la fel în toate browserele și dispozitivele.

Dezvoltatorul de site-uri trebuie să se asigure că optimizarea cu standardele web adoptate de diferite dispozitive/browsere este unul dintre cele mai importante aspecte în procesul de creare site web. Rezoluția web variază de la PC la PC. Designerul web ar trebui să se asigure că site-ul web arată bine pe majoritatea dispozitivelor, sau măcar pe cele mai des utilizate. Adaptarea automată a imaginilor de pe site-urile existente pentru dispozitivele mobile este imperios necesară, astfel încât timpul total de descărcare să fie redus dramatic pe orice dispozitiv. În timpurile noastre unde dispozitivele mobile au depășit cu mult sistemele desktop pentru navigarea pe Internet, un site care să fie responsiv nu mai este de mult timp un moft ci o obligativitate pentru asigurarea și îmbunătățirea experienței utilizatorului indiferent de dispozitivul de pe care vă accesează site-ul!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *