creare website

Procesul de creare site web – Ce trebuie să știe clientul

A deține un site web este în zilele noastre un factor deosebit de important pentru oamenii care doresc să-și extindă afacerea în mediul online. Extinderea unei afaceri în mediul online este deja un lucru obișnuit și a devenit un factor esențial în viața oricărei companii care se respectă. Cu toate acestea realizarea doar a unui site frumos din punct de vedere artistic, nu va livra ceea ce căutați. Procesul de proiectare a unui site web implică îmbinarea diferitelor componente. Un studiu recent realizat de o agenție de cercetare de vârf relevă faptul că la momentul actual, tot mai mulți oameni activează online în scopuri comerciale. Pentru ca afacerea dumneavoastră să aibă un start lansat, este imperios necesar să începeți acum un proces de creare website care să vă poată satisface toate cerințele și necesitățile.

Procesul de proiectare și realizare site web este un proces complex care implică multe elemente. Pentru că este în joc imaginea și reputația dumneavoastră acest proces nu poate fi lăsat la voia întâmplării. De aceea este important să apelați la profesioniști în creare site-uri online și în promovarea lor. Colaborarea cu profesioniștii care vor întreprinde această lucrare, va face ca tot procesul să devină unul foarte simplu pentru dvs. și vă va lua multe probleme de cap, oferindu-vă astfel răgazul necesar ca să vă puteți concentra eforturile pe celelalte aspecte ale afacerii. Înainte de a apela la un profesionist în creare site-uri online și promovare este indicat să aveți o idee de ansamblu asupra desfășurării întregului proces. Viziunea și necesitățile afacerii dvs., funcționalitățile pe care le doriți precum și furnizarea de informații detaliate sunt vitale pentru procesul de realizare a unui site profesional. Aceste date vor fi de un real ajutor pentru toată echipa implicată în procesul de creare site: designeri,copywriteri sau programatori, oferind o imagine clară asupra cerințelor dvs., fie că este vorba de realizarea unui site de prezentare sau a unui magazin virtual.

Angajarea unui profesionist pentru a se ocupa de proiectarea și realizarea efectivă un site web nu vă scutește în totalitate de orice efort. Dar nu vă speriați! Este vorba despre un efort minimal care suntem siguri că vă va face plăcere. Ca să vă faceți o idee mai exactă asupra desfășurării procesului, închipuiți-vă că doriți să achiziționați o mașină nouă. La fel cum sunteți asistat de către un operator fizic, fie telefonic, fie de către un asistent virtual în alegerea mașinii potrivite, la fel se procedează și pentru crearea unui site. Designerii vă vor sugera anumite teme specifice domeniului în care activați, variații de culori sau un logo (în cazul în care afacerea dvs. nu posedă un logo – etapa de creare logo este vitală ) asupra cărora va trebui sa va decideți. Acestea se vor reflecta în site-ul web.

Colaborarea și consfătuirea între profesionistul sau firma care se ocupă cu procesul de creare site și client trebuie făcută periodic, atât pentru verificarea stadiului lucrării cât și pentru economisirea de timp prețios de ambele părți implicate în proces. Site-ul dvs. trebuie să fie atrăgător și plăcut vizibil ochiului pentru vizitatori. Luați în considerare faptul că site-ul dvs. poate conține imagini și animații care se mișcă, clipesc sau vorbesc vizitatorilor online. În funcție de specificul site-ului poate să fie atât un plus cât și un minus. De ce? Simplu. Dacă doriți realizarea unui site pur informativ, animațiile excesive pot irita vizitatorii astfel încât ei vor părăsi mult mai repede site-ul înainte de-a fi aflat produsul sau serviciul pe care le oferiți, ceea ce nu este deloc de dorit și poate dăuna grav afacerii dvs. Există însă multe cazuri în care un vizitator este prea grăbit să afle un produs sau serviciu și dacă nu-i este satisfăcută curiozitatea instant el va părăsi deasemnea rapid site-ul. Acesta este cazul în care animațiile inteligent integrate în site pot aduce acel plus valoare, implicit mai multe vânzări sau clienți. Dar despre cazurile de îmbinare a marketing-ului online cu design-ul site-urilor web și impactul reciproc vom dedica un spațiu separat, în alte articole de pe acest blog al agenției.

Pentru ca site-ul dvs. să arate bine este nevoie să furnizați fotografii calitative iar dacă nu dețineți așa ceva sfatul nostru este să apelați deasemenea la un fotograf profesionist. O fotografie vorbeste o mie de cuvinte. Fotografiile adecvate plasate în locurile potrivite vor face diferența. Desigur fotografiile vor fi modificate și optimizate pentru ca site-ul creat să arate mult mai atractiv iar timpii de incărcare ai site-ului să fie mult mai mici. Țineți cont de faptul că fotografiile folosite în site trebuie să se completeze armonios cu produsele sau serviciile oferite de către compania dvs. și să fie în deplină concordanță cu modelul de culori ales în tema site-ului, pentru a vă face site-ul vizibil atrăgător.

Orice site care se respectă trebuie deasemnea să conțină o hartă a site-ului. Folosirea hărții site-ului este cea mai sigură metodă pentru organizarea unui site web. Site-ul dvs. trebuie să fie ușor accesibil vizitatorilor. Cu atât de multă concurență în orice domenii de activitate, vizitatorii nu-și permit căutări consumatoare de timp pentru a găsi ceea ce caută. Totul trebuie să fie corect afișat și în locurile potrivite. Un alt factor important de care trebuie să țineți seama este publicul-țintă al site-ului dvs. Acest lucru este vital în determinarea aspectului site-ului dvs.

Este deosebit de important să aveți grijă după site-ul dvs. în mod corespunzător și după terminarea proiectului de creare site. Actualizați în mod regulat informațiile din site-ul dvs.! Verificați dacă link-urile de pe site-ul dvs. funcționează corect sau nu. Nu este nimic mai enervant decât link-urile rupte la un vizitator al unui site web.

Acest articol este primul dintr-o serie de articole pe care dorim să le publicăm pe acest blog în vederea furnizării de informații pe care noi le considerăm utile pentru toți cei care își doresc un site și nu știu de unde să înceapă sau ce ar trebui să facă pentru a demara un proiect.

Dacă acest articol v-a fost util și v-a dat un imbold pentru a vă face cunoscută prezența online , vă stăm la dispoziție.

Nu ai site? Ți-l creăm.
Ai un site vechi? Îți creăm site nou.
Ai un site nou dar nu e găsit? Ți-l promovăm!

Dorești să afli oferta creare site web sau cat costa un site de prezentare?
Spune-ne dorința ta… Facem tot posibilul s-o îndeplinim !

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *